Плаж Периса / Perissa Beach/

Цикладски острови, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плажът на Периса се счита за най-добрият плаж в Санторини, има черен пясък, барове на плажа, добри чадъри и шезлонги, както и фантастична селекция от водни спортове, за да се забавлява всеки. Може дори да откриете, че шезлонгите са безплатни, когато купувате храна и напитки от свързаните барове. Друго нещо, което трябва да опитате тук е гмуркането с шнорхел, в района има много риба и водата е кристално чиста.

Периса всъщност е продължение на плажа Периволос и те имат едновременно същото ниво на туристическа инфраструктура и популярност. Можете дори да се разхождате между Периса и Периволос, отнема около половин час. Внимавайте, най-добре е да се избягва в средата на деня, но определено е хубава разходка сутрин или ранна вечер.

Плажа на Периса е толкова привлекателна дестинация, и поради факта, че тя е защитена напълно от северните ветрове, благодарение на планината, издигаща се в непосредствена близост до нея.

Курорта Периса се намира на 15 км. югоизточно от Фира, а красивият му плаж се разпростира на 7 км. брегова линия. Плажът на градчето е с уникални характеристики – черен пясък, кристални води и многообразие от водни съоръжения. Въпреки това, огромната скала, наречена Меса Воуно, която се издига от морето е основната атракция на селището и на цялата област. Посетителите остават запленени от зашеметяващата скална гледка, особено когато тя свети след залеза на слънцето.

 

Как да стигна до Плаж Периса / Perissa Beach/ ?


 Достъпа до плажа в село Периса е лесен, защото има няколко места, от където може да се достъпи до крайбрежната алея, която преминава по цялото продължение на плажната ивица Това е дълъг път, който минава край плажа, където можете да паркирате колата на платен паркинг. По този път има и ресторанти, барове и магазини.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!