Плаж Петани /Petani Beach /

Йонийски острови, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Тюркоазени води, фини камъчета, зелена природа! Плаж Петани определено е един от най-добрите плажове на Кефалония; Много го сравняват дори с Миртос ! Името идва от омировата дума "epietanoi", което означава района с много вода през цялата година. Петани се намира близо до Лишури, в западната част на полуостров Палкики и за да стигнете до него, ще следвате пътя към Аноги, "над страната" на полуострова. Изведнъж пътят се спуска и караш между скалите. По това време пейзажът се отваря и гледа към плажа на Петани отгоре - ггледка която си заслужава да спрете за много много снимки.
Оттук можете да се насладите на всички цветове на морето: от бледосиньо и тюркоазено, като тъмно синьо.  
Две скали надясно и наляво на Петани стоят като стени, които ги разделят от останалите. Носът отдясно, наречен "на Кира Анна" е част от историята в райпна. Жена на име Анна, която според легендата се е удавила тук, за да спаси детето си от бушуващото море. 

Петани е с дължина почти един километър. Районът има изобилие от сладка вода и местните казват, че изворите се вливат в морето, като водата се охлажда дори и в най-горещите летни дни. Плажът е организиран, ще откриете таверни и кафенета, а ако можете, не си тръгвайте от Петани, без да се насладите на залеза!

Как да стигна до Плаж Петани /Petani Beach / ?


Лесен достъп по пътя от Лешури към ътя към Аноги. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
1
> 1 седмица
1