Плаж Платакия /Platanakia Beach/

Крит, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плажа Платанакия се намира на 61 километра югоизточно от град Ханя, на 31 километра южно от Кисамос и на 5 километра северозападно от село Камбос. Плажът е оформен в изхода на красивото ждрело Камбос, започвайки от едноименното село. Платанакия е малък залив, защитен от червени скали, които почти винаги са пусти. Плажът е пясъчен на ръба на водата, но е по-дълбок. Това е идеалното място за отсядане дори в средата на лятото. В близост до плажа има няколко дървета, предлагащи естествен нюанс и отлична сянка.

За да стигнете до плажа пеш от село Камбос, трябва да следвате пътя, който започва от там и да прекосяте невероятното буйно ждрело в продължение на два часа. Проломът е пълен с равнинни дървета и има река, която тече почти през цялата година.

Ако предпочитате офроуд авантюри и имате точната кола (4x4), можете да посетите плажната ивица, като тръгнете от Камбос. В маршрута ще прекосите някои огради, поставени на места за козите  от овчари. Моля, затваряйте ги, за да не избягат стадата им. След известно време ще стигнете до прекрасната неоткрита обстановка на Платанакия. Оставете колата си на последното плато, до което стигате след живописния пещерен параклис на Agia Kyriaki, като поемете по пътеката до магическия плаж непосредствено под него. Със сигурност ще бъдете сами!

Как да стигна до Плаж Платакия /Platanakia Beach/?


Пеша от село Комбас около 5 км или по черен път / почти без път / . 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
1
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0