Плаж Порто Атерас /Porto Atheras/

Йонийски острови, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Порто Атерас  е уединен плаж. За да стигнете до там с кола, трябва да карате на много километри от Атерас, а последните 9 километра са по задънен път, водещ до плажа.  Поради тази причина не е претъпкан плаж, може би ще се срещнете с туристите, пристигнали тук със собствена лодка. Заливът е добре защитен и формира естествено пристанище, което е идеално за закотвяне.

Това е малък затворен пясъчен плаж. Пясъкът е доста бежов и не е като другите червени плажове на юг. Там червеният пясък е почти невъзможно да се изтупа от краката и дрехите си. Тук пясъкът е доста твърд и лесно се отстранява. Привлекателността тук е прекрасният затворен залив. Водата е плитка на около 100 метра от плажа и е много безопасна за децата. Единият край на залива е пещери, които са подходящи за гмуркане с шнорхел. Риболовните лодки са от другата страна. В района има две таверни.

Вярно е, че водата е малко по-студена тук, отколкото в много други плажове. Очевидно някои подземни планински потоци се изсипват в залива. Водата е много чиста и често има риби, които може  да се видят, докато плуваш. 

 

Как да стигна до Плаж Порто Атерас /Porto Atheras/ ?


Достъпа до плажа е лесен но пътят от най-близкото селище Атерас е около 20 мин с автомобил. 

Може да стигнете и с лодка. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0