Плаж Превели /Preveli palmgrove/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Превели се намира на около 35 км южно от Ретимно и на 10 километра източно от Плакиас. Плаж Превели, известен също като езерото Превели или Феникс, се намира на изхода на внушителното дефиле на Курталиотикос, където тече река Голяма река (Мегас Потамос).

Той със сигурност е най-известният плаж в южната част на Крит, приемайки хиляди посетители всяко лято. Реката, образува голямо езеро с дължина 500 метра, точно преди да се влее в морето. Пълноводна е през цялата година. Можете да се разходите по реката, под сянката на палмите или да се катерите по красивия каньон. предизвикателство е да се плува в студеното езеро образувано от дефилето. Големият пожар през 2010 г. изгори почти всичко в този рай, но по -голямата част от щетите са овладян и възстановени.

Там където реката се влива в морето се формира пясъчен плаж с камъчета, като морската вода е страхотна смесвайки се с речната. В източната част на плажа има красива скала, напомняща мачта. Самия плаж е слабо организиран почти див, защото районът е защитен, без чадъри, но с няколко ресторанта и снек-барове наблизо..Но пък може да си вземете водно колело под наем и да обикаляте- голямо удоволствие е.


Как да стигна до Плаж Превели /Preveli palmgrove/?


Имате две основни опции за достъп до Провали, от запад или изток.

Първата възможност е да се стигне от Плейа до манастира Превели, следвайки съответните знаци. На 1.5 километра след Католическия манастир в Превели се достига до голям паркинг, където започва пътека, която се спуска към плажа. Паркингът се намира близо до извисяващи се вертикални скали, където може да си направите наистина фантастични снимки. За да стигнете до плажа, ще ви отнеме около 15-20 минути. Въпреки това връщането е малко по-досадно, тъй като изкачването е по- трудно, а и пътеката е стръмна.

За да избегнете трудното изкачване, можете да шофирате по черен път, водещ до близкия Drimiskiano Amoudi и да се разходите по краткия път, който води до Превели само за 5 минути. Но няма да имате шанса да видите великолепната гледка от високите скали на западната страна.

Друг вариант е да достигнете и с лодка до Превели от Агиа Галини и Плакия.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!