Плаж Ред /Red beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Червеният плаж се намира на мястото на Мудия, на 68 километра югозападно от Ираклион и само на 800 метра южно от известния курорт Матала. 

Червеният плаж е наистина красив, но е отворен за западните ветрове, които често нахлуват в района. Характерен за крайбрежието и плажната ивица, както се подразбира от неговото име, е червеникавия пясък, произхождащ от скалите на региона. Цветовете на морето получават прекрасен синьо-зелен цвят, което прави пейзажа наистина красив. Червеният плаж не е организиран, но има и примитивно кафене с каменна стена (което не винаги е отворено), където можете да си поръчате храна и напитки. Има и няколко чадъра, но често се случва да са заети, ако закъснееш за плажа. За това е добре всеки да си носи, защото сянката в района е кът. 

За да се стигне до плажа се ходи пеша около 20 минути от курорт Матала, по пешеходна пътека, която преминава през козе пасище. Има указателни табели, така че няма как да се загуби човек. 

Как да стигна до Плаж Ред /Red beach/?


За да се стигне до Червения плаж, трябва да се върви по пътека, която започва на север от курорта Матала и пресича хълма. Има няколко указателни табели с насока към плажа, показващи пътя. В началото на маршрута трябва да се изкачат няколко скали, а в крайните метри трябва да се слезе по стръмна скала, но това не е особено трудно. Дори е доста интересно. След разходка от около 15-25 минути от Матала, и след преминаване на пасищната врата, която е поставена там от местните овчари (защото това е пасище на кози, за да не избягат козите), се открива гледка към великолепния Red Beach -отвисоко. Гледката от хълма е чудесна и е идеално място за наблюдение на залеза.
Като алтернатива, ако не искате да се разхождате, можете да хванете лодка - "такси" от пристанище Матала.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0