Плаж Ред /Red Beach/

Цикладски острови, Гърция |
7/10 от 1 отзив

Плажа Ред се намира  в района на Акротири, на остров Санторини. Красив плаж, известен с уникалния цвят на пясъка и хълма зад него. Издигащите се скали от червени лава, които се спускат право към пясъчния бряг и към ясното синьо море. Създават величествена обстановка.

В превод името на плажа означава червен плаж.Червеният плаж е може би един от най-известните и красиви плажове на Санторини. Той се намира само на няколко крачки от древния град Акротири. Малкият размер на плажа създава много пренаселена атмосфера и има много дни, в които повечето от посетителите решават да не го правят по целия път до плажа и вместо това да се възхищават на този уникален пейзаж от червени и черни вулканични скали от крайречната стена. Достъпът е относително лесен. Можете да оставите колата си на паркинга и да продължите надолу, което отнема около пет минути. Докато постепенно стигнете до плажа, ще бъдете впечатлени от различните оцветявания на скалите. Много шезлонги и чадъри покриват тъмния пясък, а на морския бряг има някои хубави камъчета, които можете да използвате за вашата колекция.

Как да стигна до Плаж Ред /Red Beach/ ?


До плажа може да се стигне или с лодка (има няколко свързващи плажа с Периса и Акротири)  или пеша (на 10 минути пеша от Акротири, трябва да стигнете до църквата "Агиос Николаос" в Акротири до разкопките). 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!