Плаж Сидония / Sidonia beach /

Крит, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плажът Сидория се простира от нос Теофилос (изток) на запад до хълма Седона. Това е прекрасен бряг с тъмно сив груб пясък и чисти спокойни води. Наоколо има много дървета тамарик, осигуряващи естествен нюанс. Разбира се, можете да намерите сянка под чадърите, предвидени на плажа. Има няколко ресторанта, таверни, мини маркет, апартаменти и една аптека наоколо. Има също водни спортове и някои полета за плажен волейбол. Плажът е тих, но ако искате да се почувствате по-изолирани, можете да се разходите на изток, точно зад нос Теофилос с малкия фар, където се образува уникален уединен плаж, наречен Тиофило. Срещу Тиофило има голяма скала, която местните жители наричат ​​Псарохарако. Водата в района е много дълбока и се образува малко природно пристанище. Можете също така да отидете в западната част на главния плаж, който е по-тих от централния. Ако имате късмет, можете да участвате в една от популярните плажни партита и музикални събития, организирани от Културната асоциация на село Калами през август. Освен това активната асоциация организира спортни събития, наречени "Сидония", които обикновено включват игри като плажен волейбол, плажен футбол, плуване, каране на кану, влекач, табла, тенис на маса, състезания, баскетбол, стрелба и др. Могат да се присъединят свободно

Сидония (или Syndonia или Kato Psari) се намира на 89 километра югоизточно от Ираклион, в голяма долина, на 9 километра източно от Вианос и на 1 километър южно от село Псари Форда . Смята се, че се намира на мястото на древния град Сидония. Първоначално е било село на рибари и фермери от село Калами, разположено на 9 километра северно. Псари Форда и Сидония са скрити в прегръдките на дълбока долина, в която тече с малък поток.

 

Как да стигна до Плаж Сидония / Sidonia beach / ?


от Ираклион: - 89 км 1,15 часа. 

Тъй като Националният път ще отиде до Агиос Николаос, тръгнете по посока излизане Вианос / Аркалохори. Карайте на 30 километра над Аркалохори. Не минавайте през град Аркалохори, но завийте надясно в края на главния път. Следвайте този път и завийте наляво на следващата отбивка(1 км.). На следващото кръстовище поемете посоката на Вианос, която се присъединява към новия път. Следвайте по права път новия път след пътния знак Viannos / Ierapetra. Минете през селото Марта и Вианос. След Вианос минават през селата Амира и Пефкос. След 10 километра завийте надясно по посока Psari Forada - Sidonia. 

От южната част на Крит (Иерапетра):  Разстояние 25 км. 1/2 час. 

От Йерапетра, следвайте посоката на Вианос, пресичайки селата Миртос, Мурнийс. В Сикологас, завийте наляво, по посока Psari Forada - Sidonia. 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
1
1 седмица
1
> 1 седмица
1