Плаж Скинария /Skinaria beach/

Крит, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плаж Скиния (или Шинария) се намира на 33 километра южно от Ретимно, на 3 километра южно от село Лефкогия, в източната част на по-широкия район на Плакиа. Плажът е сравнително непознат за повечето местни жители, но заради малкото си посетители, някои от тях го смятат за един от най-хубавите плажове на Крит.

Скинария е малък плаж с мек сив бежов пясък и фини камъчета с кристално синя дълбока вода. Морското дъно е скално, но на северната част на плажа е пясъчно. Животът процъфтява в района, във и извън морето. На плажа има малки езера с прясна вода, която идва от извори, които носят вода от околните планини. Около тези езера се развива буйна растителност, напомняща за тропически пейзажи. Освен това местните жители казват, че животът в морето е толкова ярък, колкото и този на плажа. Всъщност морското дъно на Скиария е един от най-богатите на острова. В него се намират огромни мравки, черни риби, октопод и изобщо всички видове местни морски биологии. Освен това яснотата на водата е наистина впечатляваща, надхвърляща 40 метра в хоризонтална посока. Наистина, не е случайно, че тук работи център за гмуркане и приема туристи от цял ​​свят. 

Плажът е леко организиран, с механа, предлагаща няколко чадъри и освежителни напитки. Последният път, когато посетихме плажа, чадърите и шезлонгите бяха безплатни, ако си купихте напитки. Мястото е идеално и за къмпинг.

Как да стигна до Плаж Скинария /Skinaria beach/?


До плажа се стига по тесен път, който започва от Лефкогия. Отивайки към Плакия от Ретимнон, когато се стигне до  "Стелиос" и "Василис" в Лефкогия, се завива наляво. Има и знаци, които показват пътя. Твърдият тесен път, който започва от Лефкогия, води до плажа след 2 километра. 

 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!