Плаж Скотини /Skotini beach/

Крит, Гърция |
5/10 от 1 отзив
Плажът Скотини се намира на 32 километра северозападно от Агиос Николаос, северно от село Финокалиас. Той се формира на изхода на едноименния пролом "Скотини", който пресича едно от най-отдалечените и диви места на Крит. Всъщност, на това уединено място е създадена станция за вземане на проби от Университета на Крит за изследване на аерозоли. Такава станция би могла да бъде построена само в такъв отдалечен район, далеч от замърсените градове и от всяка човешка дейност.

За да стигнете до плажа, можете да се впуснете в малкия каньон, докато не срещнете морето. От Финокалиас следвате краткия път, който води на север, докато не видите леглото на пролома. Докато вървите по този път, ще прекосите един красив и див пейзаж с голи скали, ниска растителност и многобройни подправки и билки. В дефилето ще видите 2-3 кладенци с вода, докато във високите стени на дефилето ще намерите много пещери. Наистина, в един от тях местните говорят, че е живяла една зловеща жена, наречена Датселенения. Пещерата има каменна стена, която все още защитава входа й. На няколко метра от пещерата ще срещнете малкия плаж на Скотини.

Как да стигна до Плаж Скотини /Skotini beach/?


До плажа се стига от Финокалиас следвайки краткия път на запад към пролома и пешерата. На няколко метра от пещерата е и плажа. 
Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!