Плаж Спилиес /Spilies beach/

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Плаж Спилиес или "Tou Maliou to Riaki" (поток на Malios) се намира на 15 километра източно от град Ретимнон, в доста изолиран район, само на няколко километра източно от Скалета и на запад от Геропотамос. Това е съвсем непозната местност за повечето местни жители, въпреки че е много близо до главния път, който свързва Ираклион и Ретимно. Плажът е оформен в малък залив с каменист плаж и кристално чисти дълбоки води, защитени от вертикални скали. Характерни за заливчето, наричано още Спилиес (т.е. пещери), са красивите пещерни скали, които защитават малкия плаж на запад. Отвъд западния и източния край на плажа има няколко пещери и скали с невероятни образувания. Голяма част от източните пещери се сринаха през зимата 2011-12.

На плажа има чадъри, шезлонги и малка таверна на плажа, а това е всичко! Единственият проблем тук може да се окажат вълните, дължащи се на северните ветрове. 

 

Как да стигна до Плаж Спилиес /Spilies beach/ ?


За да стигнете до плажа от Ретимнон, трябва да карате по главния път за Ираклион. След Скалета ще видите "Крета Фарм" и след няколко метра ще видите две бензиностанции от двете страни на пътя. Има кратък път, водещ към плажа (обозначен е с примитивен знак), започващ зад бензиностанцията, разположена от лявата ви страна/ в посока към Ретимно/.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!