Плаж Стена /Stena beach /

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Плаж Стена се намира на 75 километра югозападно от Ираклион, само на 500 метра западно от пристанище Кали Лимена. Разположен е в уединен залив, който е скрит зад хълма с църквата и пещерата Св. Павел. Според легендата апостолът е живял в тази пещера в продължение на 2 години. 

Това е плаж, който няма да намерите в нито един туристически пътеводител на Крит, въпреки че със сигурност заслужава да бъде. Това, което го отличава от обичайните плажове, е огромната скала, разположена сред заливчето и заобиколена от тясна ивица вода. Името "стена" означава "Протоци" и е взето след тесния проход, създаден между скалата и брега. Красив плаж с фини камъчета се оформя по протежение на лентата с вода. Плажът Стена не е много добре познат и е напълно неорганизиран. Въпреки това, той е толкова малък, че изглежда претъпкана с малко хора.

Плажът е много добър избор, ако посетите Кали Лименас, особено когато не е твърде претъпкан (например през почивните дни). Кали Лименас е на пешеходно разстояние, така че не е нужно да се притеснявате за храна, вода и настаняване. Ако дойдете тук, не забравяйте маската си, тъй като скалите са идеални за проучване!

Как да стигна до Плаж Стена /Stena beach / ?


До Стена може да се стигне по черен черен път с дължина 400 мета, който започва в Кали Лимена. Маршрутът е лесен и напрактика е една приятна разходка до палжа. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0