Плаж Терца /Tertsa beach/

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Плаж Терца се намира пред село Терца. Той е тих с груб сив ​​пясък и красиви кристално чисти води. На западния край на плажа има голяма кръгла скала. Вторият зашеметяващ плаж, наречен Псарохарго, се формира отвъд тази скала, който е по-хубав и по-усамотен от Терца. Има кратък проходим черен път, свързващ този плаж със селото. Терца, за щастие, не е добре известен и е едно от последните автентични места на Крит, което определено си заслужава да посетите. Тук ще откриете как Крит е бил преди няколко десетилетия.
Селото не е добре развито и все още запазва уникалната автентичност на Крит. Тук ще намерите само 2-3 таверни и много малко стаи за настаняване. Плажът няма чадъри, но пред селото се намират някои тамарисови дървета, предлагащи естествен сянка. Терца е малко селце, разположено на 91 километра южно от Ираклион и на 54 километра югозападно от Агиос Николаос, между село Миртос и Псари Форада. Разположен е в зелена долина, в която тече река Цунас. В малкия пролом, образуван от реката, можете да намерите прясна вода.

 

 

Как да стигна до Плаж Терца /Tertsa beach/?


Ако решите да шофирате от Ираклион, следва да се движите по провинциалния път Кносу-Шарак и се отправете покрай селата Аркалохори, Ано Винонос и Сиколог. 

Друга възможност е да вземете автобус до селата Вианос, Арви или Сикологис, на 10 километра северно от Терца. 

Ако карате от Агиос Николаос или Иерапетра, ще стигнете до Терца през селата Миртос и Ватос.  За останалите 3 км след Ватос се препоръчва внимателно шофиране.

Друга възможност е да вземете автобус от Иерапетра до Миртос. Терца е на 6 километра.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0