Плаж Триопетра /Triopetra beach/

Крит, Гърция |
9/10 от 1 отзив

Плаж Триопетра се намира на около 52 километра южно от Ретимно и на 13 километра югоизточно от селището Акумия, в подножието на планината Сидеротас и в близост до гъсти зелени маслинови горички. До него може да се стигне с кола, през павираните пътища, започващи от Акумия или Сахтурия. Това е централната част на огромния плаж, наречен Акуминиани Гиалиа или Бряг Акуминиа 

Триопетра се състои основно от два плажа, които са разделени от малък полуостров. На ръба на полуострова, в морето, се издигат три величествени скали. Триопетра е кръстен на тези скали, тъй като означава "Три скали"

Първият плаж, известен като Малка Триопетра (или Кумадо), се намира в затворен пясъчен и скалист залив на юг от трите скали. В южния край на плажа се влива реката Акумианос, като го отделя от магическия плаж на St. Paul Sandhills. На плажа има няколко стаи и таверни, както и чадъри. Тук е малкото пристанище на района, в югоизточната част на плажа, наречено "Стомио". 

Основният плаж на Триопетра, Западна Триопетра (или Хатзи), се оформя на запад от скалите и се простира на няколко километра. Плажът има красив груб пясък и красиви водни тонове. Източната част на плажа е населена с таверни и барове,  стаи за гости, има и чадъри, но никога не изглежда претъпкан. Има малка река със сладка вода през цялата година. Къмпингът не е разрешен на плажа, нов близост има огромна голяма пещера, където можете да намерите сянка.
Западната част на Триопетра не е организирана. Има черен път, който минава покрай плажа и се насочва към следващия плаж, наречен Лигрес.

 

Как да стигна до Плаж Триопетра /Triopetra beach/?


Достъпа до Триопетра е лесен по павиран път  от Акумия или Сахтурия.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!