Плаж Трипити /Tripiti beach/

Крит, Гърция |
7/10 от 1 отзив

Плаж Трипити  се намира на 73 километра южно от Ираклион и на 12 километра източно от Лентас, в малка равнина на изхода на ждрелото на Трипити (не хоризонтското ждрело на областта Сфакия). Името е взето след църквата Панагия Трипити, която е построена в пещерата в основата на каньона.

Плажът е с финни камъчета, водата е чиста, кристална и дълбока. със скалисти образования в дълбочина. Идеална е за гмуркане. 

Трипити може да изглежда изолиран, но може да е препълнен през август. Скалите около Трипити са пълни с малки пещери. Има още два малки плажа в близост до морския черен път, водещ до Лентас. 

 

Как да стигна до Плаж Трипити /Tripiti beach/ ?


За да стигнете до там има два алтернативни маршрута, както на дългите черни пътища. Първият маршрут е през груб черен път, който започва близо до пристанище Лендас, дълъг 6 км, и се насочва източно към село Кротос. На втория километър от черен път ще откриете кръстовище, където трябва да завиете надясно. Пътят пресича нос Трафулас и достигате до Трипити след много друсане на автомобила.

Втората алтернатива е да карате на 9 километра от село Василики в равнината на Месара, където пристигате през село Аги Дека. Добрият черен път пресича дивата планина Астерозия и минава през дефилето на Трипити и маслиновото дърво на Свети Савас с красивите му карстови образувания. Освен това, в една точка, близо до плажа, каньонът става много тесен и пасва само за една кола. 

Няма добавени снимки към обекта!
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0