Плаж Вай / Vai Beach/

Крит, Гърция |
7/10 от 1 отзив
Плаж Вай в Ласити, o.  Крит, е красив и заобиколен от голяма палмова гора. Известен е още като Finikodassos (Palm Forest). Този златен пясъчен плаж е разположен до най-големата естествена палмова гора в Европа - около 500 гъсто населени дървета в оазис, подхранван от поток - които стоят тук повече от 3000 години. Според легенда, палмите са израснали от камъните, изхвърлени от пиратите от Сарацин, и са измити от морето. Те са всъщност вид палмово дърво (Phoenix theophrasti), известно от древността.
Плажа Вай е много привлекателна дестинация с множество атракции. Добре организиран е, може да наемете чадър и шезлонг. Да карате  джетове и уиндсърф  под наем. На плажа има обширна гръцка таверна и снек-бар, както и няколко павилиони за бързо хранене на близкия паркинг.  Може да посетете манастира "Топло" (всеки ден "Апр-Окт", 9.00-17.00 ч.), укрепено убежище от 15-ти век, в което има хубава колекция от византийски и пост-византийски икони.


Как да стигна до Плаж Вай / Vai Beach/?


От популярния северен бряг на курорта Сити, обществените автобуси се движат няколко пъти дневно до Вай (123 километра) в близост до североизточния край на острова. От паркинга на Váï (таксата е 3 евро) се стига за 2 минути пеша до плажа.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!