Плаж Василики / Vasiliki Beach/

Йонийски острови, Гърция |
6/10 от 1 отзив

Василики е живописно рибарско селище, разположено на 37 км югозападно от град Лефкада и на 20 километра от Нидри.  Намира се около красивия залив, дълъг каменист плаж, известен със своите перфектни условия за уиндсърф и ветроходство. На плажа се предлагат съоръжения за водни спортове и клубове за уиндсърфинг под наем. В околността ще намерите богата гама от места за настаняване, къмпинги, таверни, магазини, кафенета и модерни барове. На плажа има и някои хотели, които предлагат съоръжения за уиндсърфинг.

От пристанището на Василики се отправят лодки до Кефалония и Итака, както и малки лодки, транспортиращи до близките плажове (Порто Кацаки, Егремен и Агиофили). Василики и Понти се намират в същия залив, Василики е на изток, а на запад - Понти. Тези две места са свързани и при приближаването от западната страна има прекрасен панорамен изглед към тях.

Василики е тихо място с хубаво пристанище на крайбрежната алея с множество таверни и кафенета с красиви градини на сянка от равнинни дървета и евкалипт. Това малко и живописно яхтено пристанище с алея представлява точно центъра на живота в града.

Плажът е дълъг и чакълест, с постепенна дълбочина или плитчина и се характеризира с голям брой платноходки. Василики и Понти са всъщност най-популярните места за уиндсърфинг не само на Левкада, но и на цялото Средиземноморие. Можете да наемете оборудване или да използвате свое собствено. Можете да платите за уроци по ветроходство или да отидете с платноходки на организирани обиколки до околните плажове и места, както и съседните острови. Сутрин вятърът не е силен и е подходящ за начинаещи, а следобед вятърът, известен като Ерик, е по-силен и това е предизвикателство дори за професионалните сърфисти. Василики и Понти надеждно предлагат отлични условия за плаване от май до септември. Вятърът със сигурност не е силен за плуване, а приятен. 

Плажът е приятно организиран, морето е прекрасно синьо и може да се използва за ежедневно плуване. 

 

Как да стигна до Плаж Василики / Vasiliki Beach/ ?


Лесен достъп до плажа. Тип градски плаж.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!