Плаж Вати/ Vathy Beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Вати е забележителен плаж, разположен на 79 километра и на 17 километра югозападно от Ираклион и селото Сивас. Разположен в непосредствена близост до най-южната точка на Крит, нос Литино. Местоположението му, далеч от градските центрове, превръща Вати в идеална дестинация за всеки, който търси най-доброто отпускане.

Плажът е оформен на малък пролом, заобиколен от дълги скали. Кръгът на залива го прикрива от откритото море, което прави Вати естествено скривалище. Добре защитеният плаж има почти винаги спокойни води, въпреки че околните плажове могат да бъдат с много вълни. Единственият вятър, който причинява буря в района, е от югозападна посока.

Стените по пролома на района са пълни с прекрасни естествени кухини, причинени от ерозията на белия варовик от вятъра и солта. 

На плажа има малко примитивно кафене, което предлага храна и напитки на посетителите, които пристигат тук основно с лодка от Матала. Плажът е предимно пясъчен, с камъни на места. Водата не е много дълбока и плажът е заобиколен от няколко дървета тамарик, където можете да намерите сянка. Нудизмът не е разрешен тук, защото се смята за обиден за религиозната история на района (поради манастира Одигитрия) .


Как да стигна до Плаж Вати/ Vathy Beach/?


За да се стигне до Вати с кола, се пътува по павирания път от село Сивас до манастира Одигирия. Оттам се поема по черният прашен път от дясната страна, поемайки на запад към връх Кефали, за да се прекоси дивия нос Литино. Пътува се около 15 километра, като се следват указателните знаци Vathy.

Вариант да се достигне до там също е и с екскурзионна лодка, която се движи към Вати от Матала, Кокинос Пиргос или Агия Галини.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0