Плаж Виена /Viena Beach /

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Езерото Криос или Виена се намира на 10 километра западно от Палеокора и на 90 километра южно от Ханя. Плажът е част от европейската пътека Е4, която свързва Палеокора и Елафонзис.

Плажът е предимно скалист, с пясък на някои места. Той е защитен от голям брой скали, които образуват малко езеро. В района няма съоръжения и има няколко дървета в близост до плажа, където можете да намерите сянка. Ако нямате лодка, достъпът не е толкова лесен. Криос е едно от най-непознатите и уединени, но и невероятни плажове на Крит.

Някои от вас може да се чудят защо такъв груб плаж принадлежи към най-специалните плажове в Крит: Красотата на този плаж не е самият плаж. Езерото обаче се намира точно на мястото на античния град Виена. Така ще видите мраморни колони, разположени на плажа и под водата. На плажа и околностите са разположени парчета и кошове от урни и амфори. Казано е, че Виена е елинистическо / римско светилище и че някога е имал храм. Правоъгълната основа все още може да се види. Поради тези причини Виена е силно предпочитана дестинация за гмуркане със шнорхел Няма нужда да ви напомняме, че премахването на древни обекти е престъпление и е строго забранено.Как да стигна до Плаж Виена /Viena Beach / ?


Ако следвате пътеката Е4 от плажа Криос, на изток, ще откриете езерото за около 20-30 минути пеша.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!