Плажовете на залив Саламия /Salamias beaches/

Крит, Гърция |
6/10 от 1 отзив

Заливът на Саламия се намира на 74 километра южно от Ираклион, между Агиос Йоанис и Трипити.

Името Саламия произлиза от италианската дума salamentum (саламура), която има същия корен с думата сол. Всъщност местните хора събирали сол от района на Саламия, откъдето идва и името.

Един от няколкото каньона на Астерозия, Salamiano Gorge, излиза в Саламя. Няколко плажове с груб пясък се оформят на изхода на дефилето. Районът е покрит с малка горичка от диви маслинови дървета. Плуването и риболовът в такава уединена местност е приятно преживяване, особено ако имате лодка. Разбира се, нудизма е разрешен тук, тъй като е много вероятно да не  срещенете други хора, докато сте на плажа.

Саламия и околните дефилета (Фломиа, Геракия, Кумос, Гула, Елигия и др.) Са изключително важни местообитания за много редки видове птици и растения. Това е една от малкото области на Крит, които остават истински и недокоснати от човешкото присъствие.

Как да стигна до Плажовете на залив Саламия /Salamias beaches/ ?


В близост няма път, поради което е един от най-изолираните райони на Крит. Можете да стигнете до плажа с лодка или разхождайки се като тръгнете от Агиос Йоанис, след като пресече плажа Аволакиас.  

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
1
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
1
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
1
6-10 часа
1
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0