Плитвички езера

Хърватска |
10/10 от 1 отзив

Районът, в който се намират Плитвичките езера, е обявен за национален парк на 8 април 1949 г., а от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. До 1958 г. районът е непристъпен и до езерата се достига единствено през горски просеки. В последствие е изградена система от дървени мостчета, чрез които посетителите могат да разглеждат парка. В зависимост от времето, с което разполагате и избрания маршрут за обиколка, можете да разгледате парка за 2.5 до 8 часа. Билетът за посещение за възрастен през лятото (в периода юли-август) е най-скъп и струва около 25 евро, но уникалността на пейзажа и природата на това място си заслужава да се видят.

Как да стигна до Плитвички езера?


От София, с автомобил поемате по магистралата за Белград - Загреб - Любляна.
1 вариант: (избягват се задръстванията на тол станциите преди Загреб, ако пътувате през лятото)
Преди Загреб на изход "Popovaca" помате по път 36 през Sisak, след това по път 37 минавате през Glina, път 6 покрай Krnjak и след това път 1 (посока Split) докато стигнете до езерата - общо за 8,5-9 часа с нормално каране и спиране за почивки се стига. Пътищата са прилични, а пейзажа е красив - минава се през хълмисти райони и малки спретнати селца. 

2 вариант: поемате по магистралата за Белград - Загреб - Любляна.  Преди да влезете в Загреб се отклонявате по А3 посока Сплит. След като Karlovac поемате по път 1 към Plitvicka Jezera. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0