Плж Вурвулос /Vourvoulos Beach/

Цикладски острови, Гърция |
4/10 от 1 отзив

Плажът Вурвулас се намира на североизточното крайбрежие на Санторини, близо до Имеровили и само на 7 километра от Фира. Плажът има сив пясък и камъчета и не привлича прекалено много туристи, така че обикновено е доста тих. На плажа има основни съоръжения на плажа. На разположение обикновено са шезлонги и чадъри, както и ресторант, който сервира прясна риба. 

Вурвулос разполага с малко пристанище за риболовни кораби, където можете да наблюдавате местните жители да се занимават с ежедневния си бизнес. Наблизо има място за паркиране около пристанището или алтернативно откъм пътя, който ви отвежда до плажа.

Вурволос е вътрешно продължение на Фирастефани, но много по-спокойно с обширни гледки от двете страни на острова. Множество малки плажове лежат по протежение на тази част на източното крайбрежие. Най-северно е Ксиропигадо, тясна ивица от камъчета надолу по черен път от главния източен бряг. 

За съжаление плажа Вурвулос не е добре поддържан и плажът е пълен с боклуци. Също така, факт е, че морският бриз тук е много остър, което прави слънчевите бани на плажа опасни. Вълните също са огромни и винаги е препоръчително да сте на безопасно разстояние от бреговата линия. Плажът Вурвулос е идеален за тези, които иска да прекара спокойна почивка.

Как да стигна до Плж Вурвулос /Vourvoulos Beach/ ?


До плажа се стига лесно от селото в посока пристанището..На практика плажа е на няколко метра от пристанището. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!