Помпеи/ Pompei/

Южна Италия, Италия |
10/10 от 1 отзив

Помпѐй (е голям античен римски град, погребан под слой от вулканична пепел след изригването на Везувий. Градът е открит през 1748 г., когато са проведени и първите археологически разкопки. В момента е музей под открито небе.

Помпей е разположен в италианския регион Кампания, в подножието на вулкана Везувий. В Античността Помпей е типично малко градче. През 1 век пр.н.е. градът влиза в Римската държава. Когато Везувий изригва през 79 г. градът е засипан с пепел, но в оставата е напълно запазен. След преоткриването му през XVIII век Помпей става световноизвестен като най-добре съхранения античен град с около 2,5 милиона посетители годишно. Покрити в пепелта градът остава скрит в продължение на стотици години и всичко, което лежи под повърхността, е запазено защитено от влага и въздух.

 

Как да стигна до Помпеи/ Pompei/?


Има туристически автобуси, които могат да ви отведат директно до паркинга. Ако предпочитате да пътуват по-самостоятелно, ще бъде кратко пътуване с влак и автобус. Това е атракция в Неапол, която не трябва да пропускате.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!