Стоунхендж

Южна Англия, Англия |
8.5/10 от 2 отзива

Може би най-известният исторически паметник в Обединеното кралство, за предназначението на Стоунхендж съществуват множество теории. Една от най-достоверните свързва разположението на камъните с движението на слънцето и луната. Специфичната подредба на мегалитите е такава, че по изгрев по зимното слънцестоене и по залез на лятното слънцестоене слънцето се „провира“ между „централната порта“ в конфигурацията от скали. Както може да се досетите, напливът от туристи в тези два момента достига пика си.

Как да стигна до Стоунхендж?


Стоунхендж е разположен на около 2-3 часа път с автомобил от Лондон в красива и идилична равнинна местност изпълнена със зеленина, разходката сред която е много разпускаща и приятна. На около половин километър от паметника се намира входът на комплекса, където има изградени паркинг, музей и ресторант, а от там до монумента може да повървите или да хванете някой от автобусчетата вървящи на всеки 5 минути.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Ivo Georgiev
8/10
преди 4 години
0 0
Доста впечатляващо, местността е доста приятна също. Още от пътя се вижда доста добре. Ако сте си резервирали билет предварително, часът е ориентировъчен, и да го пропуснете няма проблем пак да пуснат. Отидете по-рано през деня, иначе стават и големи опашки.

Как да стигна?
Най-удобния достъп е с автомобил, ако не ви се шофира в Англия, има и доста организирани екскурзии от Лондон.
За колко време да отида?
2 часа, 3-5 часа

Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
1
2 часа
1
3-5 часа
1
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0