Цермат / Zermatt

Швейцария |
10/10 от 1 отзив

Разположен в близост до границата с Италия и в подножието на Матерхорн, Цермат е сред най-известните курорти в Швейцария.
Планинското градче има какво да предложи през цялата година. През зимата, множеството ски-писти (над 350 км и 60 лифта) и неповторимата атмосфера правят Цермат един от най-предпочитаните ски-курорти в Европа. Извън ски-сезона, чистият въздух, красивата природа и множеството трекове в околността продължават да привличат огромен брой туристи.
Лифтовете са друга основна атракция, като тук се намира и най-високият в Европа (Glacier paradise), който ви отвежда на 3883 м. н.в. Естествено, всичко това само допълва „перлата в короната“, а именно величественият Матерхорн, който се издига в непосредствена близост и се е превърнал в запазената марка на курорта.

Как да стигна до Цермат / Zermatt?


Достъпът до Цермат става само с влак, тъй като автомобилите тук са забранени. Най-близкото място, което може да достигнете с кола е селцето Теш (Täsch), но там паркирането може да се превърне в проблем. Повечето хора избират да оставят автомобилите във Висп или Бриг, които се намират на около 50-ина км и от където има редовна и бърза железопътна връзка.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
1
2 дни
1
3-5 дни
1
1 седмица
0
> 1 седмица
0