Условия за ползване

Добре дошли в сайта бяхтам.бг!

Този уебсайт има за цел да подпомага потребителите в набиране и споделяне на полезна информация и отзиви относно различни дестинации в България и по света. 
Регистрацията и ползването на този сайт предполага, че автоматично се съгласявате със спазването на Условията за ползване при отварянето на сайта, както и при добавяне на обекти, отзиви, мнения и коментари, или при участие във форумите на бяхтам.бг.

В случай, че сте съгласни, продължете чрез бутона "Регистрация". Ако не приемате настоящите условия, просто напуснете страницата чрез затваряне на прозореца на браузъра.

Условия за ползване
 1. Чрез регистрацията си и/или отварянето на страницата бяхтам.бг, Вие изразявате съгласие, че ще ползвате сайта и съдържащата се в него и форумите към него информация изцяло на Ваша отговорност.
 2. Чрез регистрацията си в бяхтам.бг, вие изразявате съгласие да въвеждате информация, която е максимално точна и коректна по времето на въвеждането й, доколкото ви е известно.
 3. Чрез регистрацията в бяхтам.бг вие изразявате съгласие, че няма да въвеждате в сайта:
  1. Лъжлива и неточна информация
  2. Обидни и вулгарни мнения и такива неспазващи добрия тон
  3. Информация, разкриваща чужди лични данни и информация
  4. Материали, снимки, отзиви, мнения и коментари, нарушаващи законите на Република България и добрите нрави
  5. Материали, подлежащи на авторски права, непритежавани от вас и без изричното съгласие на автора, в това число, снимки, текст и всякаква друга информация, попадаща под авторските права на друго лице или организация. В случай на направена публикация от потребител, единствено публикуващият потребител носи отговорност за евентуалното нарушение на авторските права на трети лица.
 4. Бяхтам.бг не носи отговорност за съдържанието на материалите, в това число снимки, мнения и коментари под обекти и теми в сайта. Отговорност за съдържанието на отзиви и снимки, качени от даден потребите, носи самият потребител.
 5. С натискането на бутона „Регистрация“ и потвърждението на настоящите условия, всеки потребител декларира, че при качване на текстов и/или снимков в сайта бяхтам.бг, той е автор на изпратените материали, че не съществува спор за авторски права по отношение на тях и че дава съгласието си и отстъпва на екипа на бяхтам.бг правото да използва изпратения текстов и/или снимков материал в различни публикации и рекламни материали на сайта по начин, обем и за време, каквито екипът на бяхтам.бг намери за добре.
 6. Екипът на бяхтам.бг не носи отговорност за щети, причинени от пропуски и грешна информация в сайта, както и за щети причинени от достъпа, ползването или невъзможността за ползването на сайта по технически и други причини.
 7. Бяхтам.бг може да съдържа връзки към външни интернет страници и инфомационни източници. Екипът на бяхтам.бг не гарантира и не носи отговорност за точността на информацията в тях, както и за нормалното им функциониране
 8. Чрез регистрацията в бяхтам.бг вие се съгласявате да спазвате добрия тон, добрите нрави и добрите взаимоотношения при комуникацията с останалите потребители на сайта. Бяхтам.бг не е отговорен за взаимоотношенията между потребителите, както и не се задължава да участва по какъвто и да било начив в разрешаване на спорове между тях.
 9. Екипът на бяхтам.бг си запазва правото да изтрива и цензурира постове, снимки и мнения, противоречащи на условията за ползване на сайта, както и да предупреждава потребителите при нарушение на тези правила.
 10. При въвеждането на отзиви, мнения и коментари в сайта, ползването на кирилица е задължително, с изключение на потребителските имена, титлите и подписите. В определени случаи, когато ползването на кирилица не е възможно или е неадекватно като например цитати на чужди езици, постът на чужд език е допустим.
 11. Отзивите под даден обект или коментарите под даден въпрос във форума трябва да са по темата, или съответния тематичен раздел. Коментарите и отзивите, неотговарящи на условията ще бъдат премествани или изтривани по преценка на модераторите и администраторите.
 12. На потребителите се забранява публикуването на спам и многократно повтарящи се съобщения, въвеждане на множество отзиви и коментари от един и същ потребител, въвеждане на един и същ коментар под множество различни обекти и теми от един и същ потребител и мнения, които не са по темата (офтопик).
 13. В отзивите, коментарите и мненията във форумите на бяхтам.бг не се толерира рекламата на комерсиални компании, лица и продукти, включително и самореклама.
 14. Не е разрешено създаването на потребителски профили на търговски и комерсиални компании и организации, като туристически оператори и агенти, туристически гидове, хотели, заведения и др.
 15. В снимките, отзивите, коментарите и мненията във форумите на бяхтам.бг е забранено:
  1. Заплахи, обиди, нападки, груб и циничен език към други потребители, както в публичните отзиви и коментари, така и в личните съобщения.
  2. Публикуване на порнографски материали или материали съдържащи зверства и жестокости, както и връзки към такова съдържание
  3. Публикуване на постове проповядващи дискриминация и нетолерантност на база пол, раса, възраст, националност, образование, сексуална ориентация, етническа или религиозна принадлежност.
  4. Публикуването на лична информация на други лица както и на лична кореспонденция без изричното съгласие на всички страни.
 16. Екипът от Модератори и Администратори на бяхтам.бг си запазва правото да редактира, цензурира или премахва постове, отзиви, коментари и теми по свое усмотрение.
 17. Бяхтам.бг си запазва правото да променя и актуализира настоящите Условия за ползване едностранно и без изрично да уведомява за това потребителите. Ако продължите да използвате сайта бяхтам.бг и след промените, Вие автоматично се съгласявате с направените промени.
 18. По всички неуредени с настоящите Условия за ползване въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.
 19. Бяхтам.бг използва "бисквитки", за да запаметява определени настройки на потребителите с цел улеснен достъп до личните профили както и за анонимно проследяване на статистиката за посещенията в сайта. Тази информация не позволява идентификацията на отделния потребител и не се използва по никакъв начин от екипа на бяхтам.бг.
 20. Email адресът е единствената необходима информация при регистрацията в сайта. Тези адреси няма да се предоставят на трети страни както и няма да се използват за комерсиални цели, а единствено за системни съобщения обусловени от функционалностите на сайта.
 21. Данните по т. 21 няма да се предоставят на трети страни, освен в случай, че потребителят е дал изрично своето съгласие, информацията е изискана от оправомощени държавни органи при спазване на законоустановените процедури или при други посочени в законите случаи.