Ватиканските музеи / The Vatican Museums/

Рим, Италия |
10/10 от 1 отзив

Посещението на Ватиканските музеи е запомнящо се. Tрябва да видите преживяването на забележителностите на посетителите на Рим, кулминиращо със Сикстинската капела - върхът в обиколката по музеите.Добре е да знаете какви са възможностите ви за минимизиране на чакането и опашките на Ватикана, защото те не са отворени всеки ден.  

Ватиканските музеи в Рим се помещават в невероятни шедьоври в дворци, построени първоначално за ренесансови папи като Юлий II, Инокентий VIII и Сикстус IV. Повечето от по-късните допълнения са направени през 18 век, когато за пръв път са показани безценни произведения на изкуството, натрупани от по-ранни папи. Ватиканският музей е и домът на най-великолепните шедьоври на света като Сикстинската капела и Рафаел.

Музеите са отворени от понеделник до събота, от 9 до 18 часа (окончателно влизане в 16:00 часа).  Входният билет струва 16 Евро и позволява на туриста да посети Ватиканските музеи и Сикстинската капела и е валиден за деня на издаването му. В последната неделя на всеки месец музеите могат да бъдат посещавани без такса за приемане от 9:00 до 14:00 часа 

 

Как да стигна до Ватиканските музеи / The Vatican Museums/ ?


Ако пристигнете с метрото, това е около пет минути пеша през типичните улици на Рим.Близо до стените на Ватинакана. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!