Военноморски музей

Североизточна България, България |
10/10 от 1 отзив

Военноморски музей във Варна е част от Националния военноисторически музей, и е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Експозицонната площ се простира на открито в двора на музея и на закрито в сградата му. Тя проследява хронологически корабоплаването по бреговете на нашите земи от дълбока древност. Едни от интересите възстановки в музея са: Възстановката на товарен отсек на античен кораб; възстановка на оръдейна палуба на военен ветроход от ХVIII век; яхтата „Кор Кароли“; корабът-музей „Дръзки“, както и много морски мини, котви, корабни и брегови оръдия, два вертолета и торпедния катер 123 К. 

работно време: лято - 10.00 – 18.00 ч, с почивен ден понеделник, зима: 10.00 – 17.30 ч с почивни дни неделя и понеделник.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Maya Andonova
10/10
преди 3 години
0 0
Разхождайки се из Морската градина на гр. Варна, може лесно да стигнете до музея. Няма да ви отнеме повече от час време, а самите експонати са много интересни. Входа е 4 лв за възрастни. за деца е 2 лв. Определено, децата се впечатляват много от експонатите в двора на музея.

Как да стигна?
Музеят се намира съвсем близо до южния вход на морската градина на Варна. До него може да се стигне с автобус 20, маршрутка 120. автобус 17. На пешеходно разстояние от ЖП гарата е.
За колко време да отида?
1 час